Welkom in het Hotel

van Piet Hein Eek

Op de eerste dag van de Dutch Design Week, in oktober 2021, openden we de deuren van ons pand. De doelstelling was om een fysieke plek te creëren waar we in een zo ruim mogelijke context konden laten zien wat we doen en maken. Een winkel, showroom, galerie, restaurant en evenementenruimte waren van meet af aan onderdeel van de plannen. Met de werkplaats als kloppend hart in een pand vol vormgeving, kunst en cultuur hebben we een plek gerealiseerd die door steeds meer mensen werd gewaardeerd en bezocht; mensen uit onze directe omgeving maar ook en steeds meer van heinde en verre. Met de toevoeging van het hotel willen we de beleving compleet maken en vooral nog duidelijker maken dat we met wat we doen proberen op een vanzelfsprekende manier een goed gevoel te geven, juist niets bijzonders dus!

Op de tweede verdieping van het pand komt dit het beste tot uiting. U wordt ontvangen in het Green Restaurant waar het keukenblok zowel als receptie, bar en keuken dienst doet. Het is de huiskamer van het hotel waar we onze uiterste best doen om u niet alleen een bijzondere ervaring te bieden maar ook, of misschien wel vooral, warmte en geborgenheid. Het restaurant is geïntegreerd en onderdeel van de Wonderkamer. Hier kan je verdwalen tussen kunst, antiek en design. Openslaande deuren geven toegang tot een groot dakterras met veel groen, schaduw en beschutting.

Onderdeel van de wonderkamer zijn ook ‘De Nachtwacht’, een vergader- en ontbijtruimte en een appartement. De nachtwacht is gemaakt door Teun Zwets en wordt ’s nachts gebruikt door degene die de wacht houdt. Het appartement wordt een volwaardig onderdeel van de Wonderkamer en een voorbeeld van hoe je kan leven met kunst, antiek, design en muziek. Het appartement en de vergaderruimte zijn verbonden door een grote taatsdeur. Als de ruimtes niet in gebruik zijn staan de deuren open en worden ze een vanzelfsprekend onderdeel van de wonderkamer.